torstai 5. maaliskuuta 2015

Kohti loppuhuipennusta!!


Nyt urheiluakatemian blogiin vuorostaan kirjoittelevat Puijo Wolleyn naisten edustusjoukkueen pelaajat keskitorjuja Kristiina Minkkinen ja hakkuri Tilda Oikari. Tällä hetkellä meidän kisakausi lähenee kohti loppuhuipennusta eli tulevana viikonloppuna pelaamme naisten ykkössarjan välierissä ja taistelemme pääsystä sarjan finaaliin. Vaikka pelit alkavatkin jo käydä vähiin, on tulevissa päivissä ja otteluissa enemmän tunnelatausta ja adrenaliinia kuin koskaan aikaisemmin tällä kaudella. Näiden pelien eteen olemme tässä joukkueen voimalla jaksaneet nöyränä painaa “duunia” koko kauden ajan - siis vetää palloreeniä joka arki-ilta Pohjantien kotihallissa, nostaa rautaa punttisalilla ja tehdä huoltavia harjoitteita peliviikonloppujen jälkeen. Arki on samaa kuin muillakin urheilijoilla - peliviikonloput on juhlaa!

Monia saattaa kiinnostaa, miten joukkueemme harjoittelee. Meistä kaikki yhtä lukuun ottamatta ovat opiskelijoita, joten treenien rytmittäminen joukkueen arkeen on suhteellisen helppoa verrattuna siihen, jos moni olisi jo työelämässä. Tässä on esimerkki ihannetreeniviikosta kuluneen kauden ajalta:
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
aamu
lepo
Voimapuntti
akatemian pallotreeni
Keskivartalo treeni
akatemian pallotreeni
pallotreeni
ulkoilu
ilta
palauttavaa ja venyttelyä
pallotreeni
pallotreeni
pallotreeni
pallotreeni
+pikavoimapuntti
peli
peli


Urheiluakatemian tarjoamat aamutreenit ovat oiva lisä joukkueen yhteisiin harjoitteisiin. Aamutreeneissä pystytään keskittymään enemmän yksilötaitoon ja kiinnittämään huomioita esimerkiksi erilaisiin tekniikkavirheisiin. Lisäksi se, että aamuisin valmentajana toimii joukkueemme oma valmentaja, helpottaa edellä mainittujen asioiden fiksaamisessa. Akatemia on tarjonnut myös hyvät harjoitusmahdollisuudet harjoitella Kuopio-hallilla, jossa muun muassa kuntopallon heittäminen ja fysiikkatreenit onnistuvat erittäin hyvin. Erittäin tapaturma-alttiin lajin harrastajina on myös mainittava, että fysioterapeutin ja liiketaitovalmentajan tarjoamasta avusta on ollut paljon hyötyä, kun joukkueella on milloin mitäkin vaivaa ollut. Akatemia pitää meistä urheilijoista huolta, kuten joukkueen taustalla toimiva seura.

Ennen kauden alkua asetimme joukkueena tavoitteeksi SM-liigaan nousun. Vaikka kevään puolella
ylemmässä jatkosarjassa joukkuettamme ovat vaivanneet useat loukkaantumiset ja sairastelut, on silti todettava, että olemme edelleen kiinni tavoitteessamme. Joukkueemme ei ole ykkössarjan kokenein tai fyysisin vaan keski-iältään ehkä kaikkein nuorin, mutta onneksi lentopallossa ottelut voitetaan peliälyllä, hyvällä tekniikalla ja tahdonvoimalla. Pelaajiemme vahva sitoutuminen joukkueeseen ja korkea motivaatio harjoitella kovaa ovat vaikuttaneet paljon siihen, mitkä numerot pelien loputtua ovat näkyneet kauden aikana tulostaululla.

Jos naisten lentopallo alkoi edes hieman kiinnostaa, niin tulevana lauantaina (7.3.) pelaamme välieräottelun Kuopiossa Pohjantien koululla klo.16:00 Tamperelaista Mestoa vastaan, joten tervetuloa katsomaan! Pelaajaesittelyjä ja tarinoita joukkueestamme kuluneen kauden ajalta voi muuten käydä lukemassa seuramme nettisivuilta sekä Facebookista :)
http://www.puijowolley.fi/naiset-edustus/
https://www.facebook.com/pages/Puijo-Wolley-naiset-edustus/1503520736549509

Keväisin terkuin
Tile #1 ja Krisse #8

p.s. Ja Instagramissakin meitä voi seurata!! #puwonaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti